İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ hızlanma ve kısa fren mesafesi, viraja dengeli giriş/çıkış teknikleri ile savrulmayı engellediğimiz eğitimdir. Fizik kuralları ile otomobil kullanma ve denge anlatılır. Viraj girişlerinde aracın dengesiniz kaybettiğinizi hissetmişsinizdir. Bu eğitim ile otomobilin savrulma ve düz yollarda aracın tutunmasını sağlarsınız.

  • Viraj yumuşatma, gaz kullanım değişkenliği ile virajın limitlerine uyum sağlama ve merkezcil kuvvete karşı otomobilin dengede tutunmasını gerçekleştirdiğimiz sürüş tekniğidir.
  • Yarış teknikleri eğitimin başlangıç eğitimidir.
  • Trafikte kaza önleyici eğitim tekniğidir.
  • Aynı zamanda genel eğitim isimleri olarak da kullanılmaktadır.
  • İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ öncesinde güvenli sürüş teknikleri eğitimi alınmalıdır. Güvenli sürüş eğitiminde denge alt yapısı oluşturulur.

Örneğin: İleri sürüş teknikleri eğitimi yada ileri sürüş teknikleri uzmanı gibi… 

Araç kullanır iken 80 km hızla girdiğiniz viraj 60 km hızlık bir viraj ise sizi dışarı atar ve savrulup ölümcül yada yaralanmalı trafik kazası yaşarsınız. İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ ile aynı 60 km’lik viraja 130 km hızlarda hiç bir sorun yaşamadan grip çıkabilirsiniz.

Kaygan zeminlerde savrulma neticesi ile sonuçlanan virajı alamadı durumunu yaşamazsınız. Yüksek hızla viraja girmenin, kaygan zeminde viraja girme ile teknikleri benzerdir.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ Kısacası viraja girme teknikleri bu eğitimin en önemli hassas olgusudur.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ Peki bu neden önemli; 20 km hızlarda viraja girip savrulma yaşanabilir. Ya da karlı, buzlu, gizli buzlanma gibi anlık oluşan kaygan zeminlerde savrulma ile bariyere saplanma gibi ciddi kazalar yaşanmakta burada virajda savrulmadan aracı dengeli sürmek her zaman önemlidir.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ yönetimi

Eğitim süresi: Güvenli sürüş eğitimi + İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ : 1 tam gün

  1. Teorik eğitim: 30 dakika
  2. Sorularınıza cevap: 15 dakika
  3. Pratik eğitim: 2 saat

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ Teorik eğitim içeriği

  • Düzde hızlanma ve frenaj
  • Apex nedir? 3 değişken tanımlı apex
  • Değişken apex
  • Apexe girme açısı
  • Apex değişkeni
  • Apexi dik görme
  • Apex fren noktası
  • Doğru fren, viraj öncesi vites küçültme
  • Apex sabit gaz ( başlangıç )
  • Apex dip gaz ( İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ üst düzey )
  • Apex gazlama noktası başlangıç
  • Apex çıkış noktası başlangıç limit çıkış
  • Apex bozma
  • Tek şeritte apex
  • Viraj girişine göre apex
  • Viraj çeşitleri

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ Pratik eğitim içeriği

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ pratik eğitimde aşağıdaki maddeler başlık olarak vurgulanmaktadır. Fazlasıyla detaylar içermektedir. Biz burada sadece varmak istediğimiz noktaları anlatmaktayız.

1.Düzde hızlanma ve takla atma sebepleri ile başlanır.

2. Yüksek hızda viraja gelinip vites düşürme ve viraj limitinde viraja girme ile devam eder.

3. Viraj limiti bulma ve limitte viraj alma öğretilir.

4. Apex alma ve yarış çizgisi öğretilir.

5. Viraj çeşitleri öğretilir.

6. Yarış pistinde gazlama ile devam eder.

Not: İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ Apex virajda içte kalan otomobilinle yaklaşa bileceğin en son noktadır. Kısacası viraj içindeki en sert gözüken bölgede diye biliriz.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ ve güvenli sürüş arasındaki bağlantı

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ, güvenli sürüş teknikleri almayan katılımcıya verilemez. Güvenli sürüş tekniklerinde düşük hızlarda sağlanan tekniklerin yüksek hızda anlam kazanması ve geliştirilmesi şeklinde uygulanan profesyonel eğitimdir.

Ağırlık transferi ve dalgalanması konularını öğrenilmeden verilmesi, virajın anlaşılmaması şeklinde sorunlar oluşturur.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ; Viraja giriş hazırlığı, vites küçültme, fren, viraj giriş açısı, dengeli gaz, apex koordinasyonlarının aynı anda direksiyonla uyuşması çalışmasıdır. Burada önemli olan çıkış açısı değişkeni, gazlama ne zaman ve diğer başlangıç virajının konumuna göre değişkenlikler oluşmasıdır.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ sonunda verilen belgeler

  • İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ katılım belgesi
  • Güvenli sürüş teknikleri katılım belgesi verilmektedir.

Eğitim belgeleri kurumsal olarak sunulmaktadır. İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ içeriklerine göre katılım belgeleri değişmektedir. Prodrv 2001 yılından bugüne farklı araç çeşitlerine göre, mesleki eğitimler sunmuştur. Makam şoförlüğü eğitiminden, Yarış pilotu eğitimlerine kadar 35 çeşit eğitim sunmaktadır. Size göre mutlaka bir sürüş eğitimi çözümümüz var.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ Prodrv hangi illerde veriliyor

Türkiye’ de İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ İstanbul dışında en az 10 – 15 kişilik gruplara ileri sürüş teknikleri verilmektedir. K.K.T.C., Ankara, Kocaeli, İzmir, Manisa, Bursa, Adana, Mersin, Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun, Erzurum, Erzincan, Antalya , Muğla, Çanakkale, Burdur, Gaziantep, Kırklareli, Hakkari, Şırnak, Balıkesir, Yozgat, Tunceli, Ağrı, Sinop, Mardin, Urfa, Hatay, gibi… Tüm il ve ilçelere eğitim sunulmaktadır.

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ Makam şoförü eğitimi

İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ sonrasında meslek anlamında kendinizi sürüş teknikleri olarak yetiştire bileceğiniz, belge alarak cv’ nize ekleme yapa bileceğiniz makam şoförü eğitimi de vermekteyiz. Makam şoförü eğitimi içinde bulunmaktadır.

Bu neden ile eğitim bütçeniz de sarsılmaz. Meslek olarak da bir artınız olur.


İleri sürüş teknikleri eğitimi Sıkça sorulan sorular.

İleri sürüş teknikleri sertifikası kaç günde alınır?

İleri sürüş teknikleri sertifikası eğitim bitiminde aynı gün verilmektedir. Eğitim öncesinde bilgileriniz kayıt için istenmektedir.

İleri sürüş teknikleri belgesi nedir?

İleri sürüş teknikleri belgesi şoförlükle ilişkilendirilen iş kollarında işe girişlerde istenen teknik eğitim aldığınızı gösteren katılım belgesidir.

İleri sürüş eğitimi ne kadar sürer?

Güvenli sürüş eğitimi ile birlikte sunulur. Tek kişilik eğitimler değildir. En az 3 kişilik gruplar ile verilmektedir. 1 gün sürer.

İleri sürüş eğitiminde ne öğretilir?

İleri sürüş eğitimi normalde viraja hazırlık, giriş/çıkış, takla atma sebepleri gibi konular işlenmelidir. Fakat katılımcılar güvenli sürüş eğitimi alıp, aynı zamanda ileri sürüş teknikleri verdik denilerek eğitimler sunulmaktadır. Bu neden ile fiyatlar daha düşük tutulur.

İleri sürüş teknikleri eğitimi nereden alınır?

İleri sürüş teknikleri eğitimi pratik eğitim içeriği olarak sizi tatmin eden firmalardan alınmalıdır. Burada önemli olan eğitim içeriğinin sizi etkilemesidir. 50 km hızlarda eğitim kalitesi olmaz, bu neden ile eğitimi yüksek hızlarda veren bilgi sahibi firmalardan ala bilirsiniz.

İleri sürüş teknikleri kursu ne işe yarar

Kaygan zemin eğitimleri sayesinde karda buzda veya yüksek hızlarda savrulmada ne yapacağınızı öğrenirsiniz.
Otomobilin dengesini, kontrolünü kaybetmemeyi öğrenirsiniz.
Ralli eğitimi alıp ralli yapabilirsiniz.
Direksiyon dersini ileri sürüş eğitimi ile birlikte alarak kaza yapmadan otomobil kullanmayı öğrenirsiniz.

İleri sürüş teknikleri kursu İstanbul Avrupa yakası

İleri sürüş teknikleri kursu İstanbul Avrupa yakası
İleri sürüş teknikleri kursu ne yazık ki Anadolu yakasında verilmektedir. Fakat adresinize eğitmen gelip eğitim ala bilmektesiniz. İstanbul için en az 5 katılımcı olması, İstanbul dışı Türkiye geneli için en az 10 kişi katılımcı olması yeterlidir.

Eğitim çeşitleri Popüler eğitimler