İleri sürüş teknikleri İstanbul

İleri sürüş teknikleri İstanbul firmalarının ağırlıklı olduğu ve yetkili firmaların bulunduğu ildir. Diğer illerde Ankara ve İzmir de var başka illerde ne yazık ki yok. İleri sürüş tekniği eğitimini İstanbul da alan Emir beyin mailine cevap vermek istedim.

Gayet detaylı yazmışsınız. Skidcar sistemini sormuşsunuz. Eğitim aldığınız hoca skidcar sistem için şov arabası, eğitimi gereksiz demiş.

Cevap verelim
Bu arada ders alan katılımcılar sizin kadar uğraşsa kazaları azaltmaya başlarız..

Şimdi sorularınıza biraz yanıt vermek isterim.
Skidcar şov aracı değil, sürekli savrulma yaşayacağınız hata yaptığınızda size direk tepki verecek ve hatalarınızda başınıza ne geleceğini yaşatacak bir araç.

Masraflı geniş alan ister ve gerçekçi buzlu karlı zeminleri yaşatır.. Fakat ticari değildir. Eğitici…
Sebebi aracınızı yıpratıyorsunuz. Lastikler sürekli değişiyor. Toplamda araç lastikleri aparat lastikleri 8 adet.

Aynı zamanda hidrolik elektrikli pompa var ve pistonlar bunlarda sorun çıkınca hidrolikci servis parası ve bakım masrafı alıyor. Hidrolikçiler pahalı çalışırlar.

Avantajı nedir peki bu aparatın savrulmalar sadece düz kaymalar değildir. Düz kayma durumu, yüksek hızda frenin uzaması durumunda, kar kış şartlarında ve gizli buzlanma gibi durumlarda gerçekleşir. Bu durumda siz zaten hazırlıklısınız.

Hızlı gidince frenin uzadığını benim, ufak kızım farkına varmış, baba duramayacaksın yavaş git diyor. Sıfır derecede suyun donduğunu da bildiğimize göre, gizli buzu da herkes biliyor. Kar yağınca da farkındalığımız var.

Fakat merkezcil kuvvet ne olacak. Ağırlık transferi ve yer değiştirmesi aynı zamanda apex viraj giriş ve çıkışı. Ağırlık merkezinin virajda yer değiştirmesi viraja girmeden açı almanın nedeni ve önemi işte bu konularda bilgimiz yok.

Bu aparat bunları anlatıyor. Bu nedenle biz aparat kullanıyoruz. İş uzuyor. Ücret olarak kazancımızın yakıt kısmı, aracımızın zorlu kaymalar yaşayıp sürekli aks kırması ve baskı balata bitirmesi, aracın 5 yaşında haşatının çıkması kaliteli eğitim vermemizin önüne geçemiyor.Biz eğitim vermek istiyoruz.

Birçok firma bu eğitimden kaçıyor. Nedeni de firmaların kaygan zeminli kamyon brandalarında kendi aracınız ile kaydır kaydır eğitimler vererek maliyete girmemeleri ve herhangi bir sürpriz ücret eğitim sonunda çıkmaması.

Kısacası eğer şov arabası ise skidcar, ya sizin eğitmen bu işi bilmiyor, yada işine gelmediğinden çamur atıyor olmasından kaynaklıdır.

Bu aparatlı aracında hileleri var. Eğitmen yukarı kaldırınca pompadan ses çıkar kayacağını anlarsın ama bu önemli değildir zaten kayacağının bindiğinde biliyorsun. Fakat sen toparlayamadığın da hoca elindeki kumandaya basarak indiriyor. İnerken skidcarın pompasından ses gelmiyor. Kısacası sen değil ileri sürüş teknikleri eğitmeni kurtarıyor. Tabi ki buda iş hemen bitsin mantığı eğitmenlik değil aslında. Burada normalde aparat kalktıktan sonra hoca kumandayı elinden bırakmalı sen en ufak hata yaptığında araç tepki vererek seni bozmalı.

Sadece buda değil 120 km hızda fren yapman lazım. Takla atma sebeplerini ve atmama nedenlerini öğretmek lazım ki 120 kmler de önüne atlayan herhangi bir engele vurmaman lazım. 120 km 12 metrede durmayı bilmek gerek.

Bizde de aparat var ve sabit kısacası kumanda yok.

Bu arada bir yarışçı kaza yapınca neden haber olur. Adamın hakimiyeti çok iyidir.
Peki neden iyi. Yarış pilotu hızlı gitmeyi bildiğinden.
Tabi ben buradan 120 km ler diyorum şimdi eleştiri olur. Güvenli sürüş eğitiminde bunları mı öğretiyorsun diye
Biliyorsan sende öğret. Bilseydin Bu mantıkla bakmazdın.
Peki yarış pilotu kadar hakim olmak kötümü
Bunu anlatmak kötümü
Biz en güvenli sürüş teknikleri eğitimini veriyoruz.
120 km de uygulama yaptıktan sonra katılımcının eli ayağı karışmıyor ve 90 km süratler de öğrettikten sonra 120 km hızla denetliyoruz. Biz trafikte bu hızlarda araç kullanmıyor muyuz?

35 km hızlarla eğitim aldıklarınız mı doğru. 35 km hızda nasıl gerçekçi eğitim oluşur. Ben acemi sürücüyü yetiştirirken 35 km hızlarda sürdürmüyorum.

Saygılarımla Prodrv

Ara
Konuma git